Sivun näyttöjä yhteensä

10.10.2009

Viikonlopun askareita..


Herkullinen Puolukkakakku

Tässä ohje;
*2 kananmunaa
*1 dl sokeria
*1 dl piimää
*1 dl ruisjauhoja
*2 dl vehnäjauhoja
*1 rkl piparkakkumaustetta
*1 tl soodaa
Täyte:
*
2 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
*5 dl puolukoita
*2 tl vaniljasokeria
*1 1/2 taloussokeria
* 5 dl turkkilaista jogurttia
*8 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
Pinnalle:
*
4 dl vettä
*1 dl puolukkamehua
*1 1/2 hyytelösokeria
*2 1/2 dl puolukoita
1.Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka.
Sekoita jauhot, sooda ja mausteet keskenään.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää piimä ja jauhomausteseos. kaada taikina vuokaan ja paista 200- asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
3. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja aseta kakkupohja takaisin vuokaan. vaahdota kerma tai vaniljakastike. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Soseuta puolukat ja sokerit. sekoita jogurtti, kermavaahto ja puolukkasurvos. purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne tilkkaseen kuumaa vettä. lisää liivateseos. kaada seos vuokaan ja anna hyytyä kylmässä noin tunnin ajan.
4. Kiehauta vesi ja puolukkamehu. lisää hyytelösokeri ja puolukat. Anna jäähtyä hetki ja lusikoi hyytelön päälle vuokaan. hyydytä pari tuntia. korista puolukoilla tai puolukan varvuilla.
Kirpparilta..löysin tällaisen hehkuvan oranssin (kuva ei tuo oikeutta väreille) painetun ja värjätyn kankaan, kehyksiinhän tuo oli laitettava ja seinälle, koko 100x100 cm. Niinkuin aurinko tuota oranssia vasten sieltä loistaa.

Tällainen verho syntyi tuulikaapin ovilasiin brodyyristä perhosten kera..

Viimeisenä muttei vähäisempänä syntyi tämä sudenkorento lautasliina pidike kirjaimellisesti rautalangasta vääntäen (kuva ei taaskaan tuo oikeutta, harmi) Näitä pitäisi vielä tehdä neljä kpl, yht. 6

Ei kommentteja: