Sivun näyttöjä yhteensä

8.11.2012

Kukkolan Keinu❤


Janelle:

Syksyllä kävin  lapsuuden maisemissa Pälkäneellä katsomassa vieläkö Kukkolan kyläkeinu on paikoillaan...siellähän se oli ja melkein entiselään. Keinu on pystytetty tasaiselle hiekkakankaalle ja tuolloin puhuttiinkin keinukankaasta.
Tässä keinussa olen lapsuudessa keinunut  joka lailla istuen, riippaamalla, yksin ja yhdessä muiden kanssa ja hauskaa oli aina..
Ei ollut vapaa-ajan ongelmia. Keinu oli koko kylän kokoontumispaikka ja ennen vanhaan siellä leikittiin myös piirileikkejä. Takana oleva kioski oli  tuolloin vielä avoinna, nyt se on suljettu.
Keinu on peräisin 1800-luvulta. Keinussa on neljä kelaa, puolapuuta, joihin kuhunkin mahtuu yksi keinuja. Keinujat ovat korkeimmillaan n. viiden metrin korkeudella. 
Keinu on nykyään käyttökiellossa.
Kukkolalaisten into  keinun säilyttämiseen juontuu ajoilta jolloin keinu tuotti suorastaan kuuluisuutta kylälle. Suvisunnuntaisin keinulle kokoontui väkeä hyvinkin kaukaa..soutaen ja jalkaisin ja autoilla. Jossain vaiheessa keinukankaalla on ollut kahvin myyjä jolta voi sitten ostaa korppukahvit.
30-luvulla ennen sotia on hämyisinä elo- ja syyskuun iltoina keinukankaalla tanssittu viulun soiton tahdittaessa.
Keinusta on useita kertoja pudottu  alaskin  mutta onneksi ei kuitenkaan kukaan kait ole vammautunut ..

                                                   huihai
 Keltainen sisustus talo Pälkäneellä. Ihana paikka. Suosittelen käyntiä sinne.
Pälkäneen tunnusmerkki on Aapiskukko

3 kommenttia:

Jane kirjoitti...

Rakkaita muistoja <3

TESSA kirjoitti...

Hiljainen oli kylätie kun kävin❤❤❤

Anonyymi kirjoitti...

Kylä siinä ainakin 70-luvun alulla harva se vl piipaa-auto kävi. Siskonikin kerran vietiin tikattavaksi keinun jäljiltä, mutta kivaa oli.