Sivun näyttöjä yhteensä

17.6.2014

Raparperi-murupiirakka





Aivan ihana piirakka

Tämä piirakka on Hämeenkyrön maisemakahvila Katariina Pylsyn ohjeella tehty ja on  taivaallisen hyvän makuinen..suosittelen mjmm..
Jos et ole testannut, niin kokeile ihmeessä.
Omat raparperit kun kasvavat niin kitsaasti, laitoin raparperien lisäksi omenalohkoja ja hyvä tuli.
Muruseos pinnalla on todella hyvä, ei kaipaa seuraksi vaniljakastiketta.




OHJE (pellillinen)

8 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl leivinsoodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voita


TAIKINAAN LISÄKSI:

2 dl piimää tai kermaviiliä
1 kananmuna


TÄYTE:

1 l raparperipaloja (marjat käy hyvin)
250 g rahkaa (2prk)
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

1. pese raparperin varret, ja pilko raparperit pieniksi paloiksi.
2. sulata voi kattilassa, jäähdytä.
3.valmista muruseos. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri.
Lisää voi ja sekoita muruseos tasaiseksi. Ota muruseoksesta erilleen 1/3 (n. 250 g). Tämä pienempi seos ripotellaan piirakan päälle lopuksi.
4.sekoita pohjaan tulevan muruseoksen (2/3) joukkoon piima ja kananmuna. Levitä tasainen taikina leivinpaperin päälle uunivuoan pohjalle.
5.sekoita täytettä varten kulhossa kaksi purkkia rahkaa ja kaksi kananmuaa sekä sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos pohjan päälle.
6.ripottele päälle pieneksi pilkotut raparperit.
7. päällimmäiseksi levitetään jäljellä oleva muruseos.
8.paista 175 asteessa n. 45 minuuttia toiseksi alimmalla tasolla.

SYÖ JA NAUTI

Tessa

Ei kommentteja: