Sivun näyttöjä yhteensä

3.9.2014

AJVAR-mausteinen paprikatahna


AJVAR-serbialainen mausteinen paprikatahna joka sopii leivän päälle levitteeksi, lihan kanssa ja salaatin päälle..mjmmm..

Resepti;

                       * 6 isoa punaista paprikaa
     * 1 munakoiso
                 * 1 valkosipulin kynsi
* 1/2 chiliä
                           * saksanpähkinöitä n. 100 g
                    * 2 rkl tuoretta persiljaa
         * 1 dl oliiviöljyä
                                                            *mustapippuria, suolaa, sitruunaa maun mukaan.

Halkaise paprikat ja munakoiso ja poista paprikoista siemenkodat.
Laita halkaistut kasvikset kuoripuoli ylöspäin 250 *c asteiseen uuniin ylätasolle n. puoli tuntia.
Nosta vihannekset kulhoon ja peitä tiiviisti kelmulla.
Anna höyrystyä n. 15 min--> kuoret irtoaa helpoimmin.
Laita blenderiin ja aja tasaiseksi tahnaksi.
Lisää persilja, valkosipulinkynsi, suola ja pippuri ja jatka massan sekoittamista.
Lisää lopuksi 1 dl oliiviöljyä, jos seos liian löysää keitä tahnaa kattilassa jonkin verran.


rucola,lehtisalaatti,basilica,selleri,vadelma,omena,avocado,siemeniä,retiisi...mjmmm...

Ei kommentteja: