Sivun näyttöjä yhteensä

23.1.2016

PATALEIPÄ



Minäkin päätin kokeilla onko kehuttu ja kohuttu pataleipä kehujensa arvoinen. Ja kyllä täytyy sanoa

että kyllä on:)

Erittäin erittäin herkullinen leipä ja helppo valmistaa. Paistoin leivän rautapadassa.

Valmistin leivän tämän ohjeen mukaisesti;

*4,5 dl vehnäjauhoja
*2,5 dl hiivaleipäjauhoja
*1,5 tl suolaa
*0,5 tl kuivahiivaa tai herneen kokoinen nokare tuorehiivaa ( 4 g)
3,5 dl kädenlämpöistä vettä

LISÄKSI:

* 1  dl pähkinöitä (maapähkinöitä, saksanpähkinöitä tms.) 
*200 dl kuivattuja viikunoita pieniksi paloiteltuna.

1. sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vesi ja sekoita.
Peitä kulho/pata kannella ja anna kohota huoneenlämmössä n. 12-18 tuntia.

2. seuraavana päivänä; laita kannellinen valurautainen pata uuniin ja kuumenna 225*c

3. kaavi taikina jauhotetulle pöydälle ja lisää pähkinät, viikunat jne. mitä haluatkin laittaa taikinaan. Peitä leipä kelmulla ja anna kohota vielä noin puoli tuntia.

4. ota kuuma pata uunista ja laita leipä pataan.Pataa ei tarvitse öljytä, koska taikina ei tartu kuumaan pataan.


PAISTA 30 MINUUTTIA. OTA KANSI POIS JA PAISTA VIELÄ ILMAN KANTTA N. 15 MIN.

SYÖ JA NAUTI MJMM..
 


Ei kommentteja: