Omena-aika on nyt parhaimmillaan, kannattaa hyödyntää kotimaisia omenoita ja tehdä vaikka tallaista herkullista omenapiirakkaa
Taikina:
*4 dl vehnäjauhoja
*2 rkl sokeria
*150 g margariinia
0,5 dl kylmää vettä
Nypi jauhot, sokeri ja kylmä margariini, lisää vesi lopuksi ja sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan levätä muovikelmuun käärittynä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.
Täyte:
*1 kg happamahkoja omenoita
*0,5 sitruunan menu
*1,5 dl sokeria
*1,5 rkl vehnäjauhoja
*1,5 tl kanelia
*1 tl vanilliinisokeria
*25 g voita
Kuori ja kuutioi omenat sekä mausta sitruunan mehulla. Sekoita sokeri, jauhot, kaneli ja vanilliinisokeri keskenään. Sekoita seos omenoiden joukkoon.
Kauli taikinasta kaksi pyöreää levyä. Nosta toinen taikinalevy piirakkavuokaan. Reuna saa ulottua puolisen senttiä vuoan reunan yli. Levitä täyte vuokaan ja levitä päälle muutama voinokare.
Nosta toinen taikinalevy kanneksi. Käännä kansilevyn reuna pohjalevyn ja vuoan reunojen väliin, jolloin reunasta tulee tasainen. Pistele pinta haarukalla
Paista 200-asteisessa uunissa alimmalla tasolla n. 35 min.
Nauti vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.
MAKEA HERKKU.. mutta niin makoisa..mjmmm..suosittelen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti