Sivun näyttöjä yhteensä

27.11.2013

Mustaherukka-valkosuklaakakku

Tein aivan ihanan makuista Mustaherukka-valkosuklaakakkua..mjmmm..

Tässä siihen ohje;

Pohja
*1 pkt (300 g)kaurakeksejä
*75 g sulatettua margariinia

Täyte
*6 liivatelehteä
*300 g valkosuklaata
*4 dl kuohukermaa
*1/2 dl sokeria
*500 g (2 prk) maitorahkaa
*1/2 dl vettä

Pinnalle
*400 g pakastemustaherukoita
*1 dl hyytelösokeria
*2 dl vettä

Valmista pohja. Murenna keksit muovipussissa kaulimella painellen tai monitoimikoneessa.
Sulata rasva kulhossa mikrossa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos leivinpaperilla vuoratun (halk. 26 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin. Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa varoen mikrossa. Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita joukkoon rahka. Sekoita jäähtynyt suklaa täytteeseen. Purista liivatelehdistä vesi pois. Pane ne pieneen kulhoon vesitilkan kanssa. Kuumenna mikrossa kunnes liivatelehdet ovat liuonneet veteen. Anna hetken jäähtyä ja kaada täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Levitä jäiset marjat kakun päälle. Kiehauta hyytelösokeri ja vesi, anna hieman jäähtyä. Lusikoi kiille marjojen päälle.


SYÖ JA NAUTI❤

Ei kommentteja: