AJVAR-serbialainen mausteinen paprikatahna joka sopii leivän päälle levitteeksi, lihan kanssa ja salaatin päälle..mjmmm..
Resepti;
* 6 isoa punaista paprikaa
* 1 munakoiso
* 1 valkosipulin kynsi
* 1/2 chiliä
* saksanpähkinöitä n. 100 g
* 2 rkl tuoretta persiljaa
* 1 dl oliiviöljyä
*mustapippuria, suolaa, sitruunaa maun mukaan.
Halkaise paprikat ja munakoiso ja poista paprikoista siemenkodat.
Laita halkaistut kasvikset kuoripuoli ylöspäin 250 *c asteiseen uuniin ylätasolle n. puoli tuntia.
Nosta vihannekset kulhoon ja peitä tiiviisti kelmulla.
Anna höyrystyä n. 15 min--> kuoret irtoaa helpoimmin.
Laita blenderiin ja aja tasaiseksi tahnaksi.
Lisää persilja, valkosipulinkynsi, suola ja pippuri ja jatka massan sekoittamista.
Lisää lopuksi 1 dl oliiviöljyä, jos seos liian löysää keitä tahnaa kattilassa jonkin verran.
rucola,lehtisalaatti,basilica,selleri,vadelma,omena,avocado,siemeniä,retiisi...mjmmm...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti